0

No hay productos seleccionados

BLOG

Som aquí

Dimecres 4 d’octubre a les 18:30, al Museu del Disseny de Barcelona, s’inaugura l’exposició “Som aquí! Les dones en el disseny, 1900 – avui”, en la que tinc l’honor de participar amb la meva obra “La Dolorosa, Nostra Senyora de la Fibromiàlgia”.

La mostra oferirà un estudi crític dels èxits i les condicions de treball de les dones dissenyadores durant el segle passat. Presentarà objectes creats per protagonistes femenines en diferents àmbits del disseny que van des del moble, l’interiorisme, el disseny gràfic i la il·luminació fins al tèxtil, la ceràmica i la joieria. Entre les dissenyadores que s’hi inclouran hi ha Charlotte Perriand, Gae Aulenti, Lina Bo Bardi o Eileen Gray. Hi participen també les artistes del vidre i companyes de l’ACAV, Esperanza Pascual, amb la seva obra “La mujer helada” i Montserrat Duran Muntadas amb “Oma My Leio”.

L’exposició és una producció del Vitra Design Museum de Weil am Rhein (Alemanya) i arribarà al Disseny Hub Barcelona amb una ampliació centrada en el disseny espanyol. La mostra a Barcelona inclourà el resultat d’una investigació duta a terme des del departament de col·leccions. Es dedicarà un àmbit a les dissenyadores pioneres de les dècades dels anys 1960, 1970 i 1980 amb una seixantena de noms. També s’incorpora un àmbit que planteja el disseny per a les dones, amb peces contemporànies.